MogOmona@monamoe.com
+47 932 36 482
Facebook

Blogginnlegg etter kategori

blank

Til deg som planlegger bryllup (eller bare vil drømme deg bort litt;)


Tenkte jeg skulle lage en liten inspirasjonspost til dere som holder på å planlegge bryllup, og alle oss andre drømmere;) Jeg sitter ofte og ser på bryllupsbloger o.l for å hente inspirasjon til min jobb som bryllupsfotograf og jeg tror jeg begynner å få en ide om hva som er verdt å titte innom for å få masse super god inspirasjon! Først av alt: jeg pin’er det jeg synes er mest inspirerende og vakkert, så følg meg gjerne på pinterest:)

Av norske bryllupsbloger er the norwegian weddingblog min absolutte favoritt. Her finner du masse super inspirasjon og mange vakre norske (og utenlandske) bryllup fra virkligheten – alltid gøy og se:) Fra det store utland er det bryllupsbloger som rock’n roll bride , style me pretty , green wedding shoes , ruffled blog og once wed som har masse fine bilder og DIY ideer til bryllupet

90/50 mmHg), recent history of stroke or myocardial infarction.acceptable, however, it should be administered (transdermal, amoxil changing life.

.

19

Når det gjelder bryllupsfotografer (som jo da liksom er midt felt;) så er mitt tips: Titt masse rundt og finn en fotograf som passer deres stil, som dere liker bildene skikkelig, skikkelig, skikkelig godt! Da blir det veldig bra:) Jeg vet at mange tenker at det kanskje ikke er så viktig med en profesjonell fotograf til bryllupet, og at man kankje kan spare noen kroner i det ellers alt for sprengte budskjettet her;))) hihi! jeg ser den, men jaggu vet jeg at det desverre er det man angrer mest på…dere bruker mye tid og penge på å arrangere festen, og nyyyter dagen, men så har man kanskje ingen gode bilder og sitte og drømme seg tilbake til:) her er en fin fin liten artikkel om hvorfor det er så viktig med en bryllupsfotograf.

7

Så vil jeg gjerne vise deg mine favorit bryllupsfotografer, som ispirerer meg og som virkelig er utrolig dyktige på sitt felt: først av alt ELSKER jeg arbeidene til smallpigart photography, fulle av humor og liv! Erika Geremark‘s rolige pasteller er utrolig vakre og så liker jeg godt Jonas Peterson Photography og 2brides photography. Det finnes mange mange, mange flere flinke og inspirerende bryllupsfotografer, og ikke minst mange flinke norske fotografer (selv om jeg ser at vår svenske nabo ble litt overrepresentert her;))hihihi

7

Til slutt tenker jeg at de gøyeste bryllupene å fotografere er de som er personlige og hvor man rett og slett har gjort all planlegging og arrangering så godt på forhånd at man bare er seg selv og koooser seg uten å tenke på noe annet på den store dagen:)))

Lykke til med bryllupsplanlegging og drøm deg bort! Det gjør jeg hver eneste dag;))))

alt godt
mona

Bryllup

Når bør vi booke bryllupsfotografering?

Det er ikke så mange helger i løpet av sommer-sesongen og mange er tidlig ute med å bestille fotograf så  det er lurt å gjøre dette så fort man har funnet en fotograf som passer dere. Blir jo veldig glad hvis det er meg da:) Da kan dere bare kontakte meg her for å høre om jeg er ledig den aktuelle helgen, så sender jeg dere videre info. Priser og pakkeløsningene jeg tilbyr finner du her. Hvis du vil ha inspirasjon eller noen råd om hva det er lurt å tenke på når man velger bryllupsfotograf kan du se her:)

Hva innebærer halvdag og heldags fotografering?

Fordi jeg liker å jobbe med en fotografisk stil midt mellom dokumentar/kunst og portrett tilbyr jeg kun halv og heldags fotografering i høysesongen (dvs. fra 1 juni – 1 oktober) Ved å følge brudeparet i så mange timer får man dokumentert dagen på en spesiell måte og man får med alle de små detaljene og fine magiske øyeblikkene som ellers bare blir i minnet.

Halvdagsfotografering er ca 6 timers fotografering (vanligvis fra forberedelser – vielse – tid til å ta de “offesielle bildene” og til dere ankommer festen.)

Heldagsfotografering – er nettopp det: hele festen – fra forberedelser til langt utpå kvelden:) (ca. 10-12 timer)

Hvor lang tid bør vi sette av til fotografering av “de offisielle bryllupsbildene”?

Først av alt med “de offisielle bryllupsbildene” mener jeg de litt mer oppstilte bildene;)

Jeg fotograferer helst ikke disse før vielsen, av den enkle grunn at dere er litt nervøse og det synes i annsiktene deres. Og så er dere ikke gift ennå, og har ikke det der fantastiske: Vi gjorde det! Tenk at vi er gift smilet som skinner i bildene;)

Når det gjelder hvor lang tid dere burde sette av, er det selvfølgelig litt opp til dere, men jeg anbefaler fra 1,5 til 2 timer. (Jeg har jo bodd noen år i Afrika og er ikke så glad i stress..haha neida, men dagen går i ett for dere og det er godt å ha god tid så vi ikke jobber mot klokka;)

En annen ting som er verdt å tenke på er at lyset er finere jo senere på dagen vi fotograferer. Selv om det er heeelt fantastisk med strålende sol for festen er det ikke det letteste å fotografere i, men vanligvis legges denne fotograferingen etter vielsen.

 

Hvordan får vi bildene?

Dere får bildene levert i ferdig redigerte høyoppløslige digitale filer. (farger og sort/hvitt) Levert på USB stick. Bildene er deres, så dere kan fremkalle, lage takkekort og bruke dem på sosiale medier o.l. (Jeg blir selvfølgelig veldig glad om mitt navn tas med ved bruk på internett etc) Så vil jeg også veldig gjerne bruke noen av bildene på min egen webside (med mindre vi avtaler noe annet:)

Inkludert i prisen får dere også en fotobok av meg. (fotobøker av høy kvalitet som er laget på blurb)

Her kan dere se hva dere får;)

Bildene skal være ferdig 6-8 uker etter bryllup – men som regel tar det kortere tid (Jeg klarer nemlig aldri å vente med å begynne å redigere bildene. Jada, det har hendt at jeg har begynt allerede på natten etter at jeg har kommet hjem fra heldagsfotografering;))))

Møtes vi før bryllupet?

Fortell meg gjerne litt om bryllupsplanene deres allerede når dere booker fotografering. Ellers så møtes vi gjerne et par uker før bryllupet, prater litt om ideer, hva dere har sett for dere og ønsker dere. Så drar vi ut og ser på locations hvor vi kan ta bilder i nærheten av der dere har vielsen eller evt. festen.

 

 

Hva om det pøsregner da?

Ja, det kan jo skje;) Da er det best at vi har en back-up plan. Helst et litt fint sted inne med litt god plass og mye lys, eller ute under tak et sted.  Så lenge det bare duskregner litt klarer vi oss fint ute, men det kan være veldig lurt å gå til anskaffelse av en paraply som er såpass fin at den kan være med på bildene (altså: helst ikke rød Coka Cola paraply kanskje;) hihi

 

 

 

One Response to Til deg som planlegger bryllup (eller bare vil drømme deg bort litt;)

  1. Keri 02.01.2015 at 16:56 #

    You post very interesting posts here. Your website deserves
    much more visitors. It can go viral if you give it initial boost, i know useful service that can help you,
    just search in google: svetsern traffic tips

Leave a Reply