MogOmona@monamoe.com
+47 932 36 482
Facebook

Blogginnlegg etter kategori

blank

Tanker rundt et regnestykke jeg ikke får til å gå opp..

Gooood morgen! Nå må jeg lufte en ting med dere her som jeg går rundt å tenker på altså! (Jeg går rundt å tenker på mye rart jeg hihi, men dette er litt viktig for meg;) Jeg føler meg litt sånn som den ene i klassen som bare ikke får regnestykket til å gå opp..som om jeg prøver alle mulige kombinasjoner, men ingenting fører meg til det svaret som læreren har skrevet med store bokstaver med to tykke bastante streker under på tavla. Det virker som alle andre rundt meg har kommet til samme svar som læreren, å nå er jeg lissom helt på gråten både fordi jeg er flau og forvirra, kan jeg virkelig ta så feil? Åsså er jeg så sta at jeg vil liksom ikke bare akseptere svaret fordi alle sier det er riktig og det har to streker under….jeg forstår det jo ikke?? Kjenner du deg litt igjen i den følelsen noen ganger? Da er det så lett å bare skrive av lærerens svar og skrive to streker under, bare for å slippe unna og ikke bli stempla som den ”dumme” som ikke forstår.…Jeg tror nemlig vi er flere som ikke helt skjønner hvordan vi kommer frem til svaret med to streker under alltid;) hihi

Uansett, det jeg går å tenker på er dette: Jeg hører så mye prat om at vi må utrydde ekstrem fattigdom for å få fred på jorda. Men, vet du, det får jeg ikke til å stemme? Hva er det vi skal utrydde da? De fattige? Du skjønner i mitt hode er de fattige fordi vi er så rike. Fordi vi er så grådige (jeg vet , det er litt flaut å si det ordet høyt!) men det er faktisk det vi er altså….fanga i en grådighetskultur. Hvis vi vil kan vi godt se på oss selv som offer, offer for rikdommens og grådighetens verdisystem. Men jeg tror det finnes en annen måte å se det på også: Vi er ikke offer, vi har rett og slett valgt å lukke øynene og leve i ekstrem rikdom. Det der er lissom litt tungt å svelge. MEN det betyr også at vi, når vi vil, kan velge å åpne øynene og begynne å forandre på ting! Forandre på måten vi lever på. Forandre på vårt verdi system. Avskaffe ekstrem rikdom!

Det er ikke ekstrem fattigdom vi må utrydde, det er ekstrem rikdom! Det er vårt ansvar å endre verden!

 

Så svaret som står der oppe på tavla med to streker under er: vi må utrydde ekstrem fattigdom, mens svaret jeg alltid kommer frem til er: vi må utrydde ekstrem rikdom.

Ja men det er bare to sider av samme sak, tenker noen kanskje? At det er lettere å endre på “dem” enn oss? Jeg tror ekstrem rikdom er årsaken til så mye lidelse på jorda vår! Ikke bare for de som er fattige, men for alle de menneskene som lever midt oppe i rikdommens helvete. Våre ungdommer som lider en inderlig indre smerte av utilstrekklighet og meningsløshet. Jeg vet jeg bruker store ord nå, og kanskje har jeg ingen rett til å si dette, men jeg blir så lei meg, vi putter i oss medikamenter for å få bukt med lidelsen rikdommens verdisystem påfører oss! (Kanskje er de rikes lidelse like stor som de fattige, kanskje ville vi foretrekke og være sultne, fremfor overmette, kvalme og unyttige?) Vi må begynne å ta tak i oss selv og se på verdisystemet i vår kultur, vi må begynne å utrydde grådigheten og uvitenheten. Vi må innføre verdier som Kjærlighet, gavmildhet og forståelse. Og viktigst av alt vi må begynne å leve i tråd med disse verdiene! Det er bare å begynne et sted: i hverdagen! Små steg, små grep, så tror jeg nok, at vi kan endre verden! Jeg tror vi kan utrydde både ekstrem rikdom, ekstrem fattigdom, krig og hat. Jeg tror vi kan ha en lærer som lærer alle våre barn (ikke bare de aller heldigste som får gå på skolen – nei ALLE) at kanskje svaret med to streker under er å leve i kjærlighet og ikke i grådighet!!

Jaggu må jeg si jeg babler i vei her på morgenkvisten du;)..men jeg sier som sist: om du har lest helt hit, så kanskje du går med noen av de samme tankene som meg! Og er vi flere som tenker slik, ja så tror jeg vi kan ta i ett tak alle sammen og endre verden sakte men sikkert! (Herrejemini, jeg høres ut som en profet jo..haha!) Vel, vel, det er bare at jeg måtte få sagt det!

Ha en superduper fin dag!
kjempe klem fra meg

 

2 Responses to Tanker rundt et regnestykke jeg ikke får til å gå opp..

 1. Mari Lysebo Lie 18.02.2016 at 19:49 #

  Dette var kloke ord MonaJeg liker tankene dine og jeg er så enig med deg. kjærlighet, nøysomhet og takknemlighet tror jeg er ting vi burde trakte etter framfor rikdom ( penger) Fortsett å dele dine fine betrakninger over meningsfulle ting! klem

  • mona 19.02.2016 at 12:45 #

   Tusen takk for så koselige ord Mari ♡ Det ble jeg så glad for å høre:)

   masse gode klemmer
   mona

Leave a Reply