MogOmona@monamoe.com
+47 932 36 482
Facebook

Blogginnlegg etter kategori

blank

Tag Archives | bryllupsinspirasjon

Ferdig til å sende ut;)

Lurer du på hva du får av meg etter bryllupsfotograferingen? Her er bildene og boka til Siw og Sigve klart til å sende ut! Alle bildene ligger på en USB-stick, oppi en liten eske, og så er det en bok med bilder fra hele bryllups dagen som dere kan kooose dere med! Ganske så ok det, ikke sant? Nå skal jeg i studio og fotografere hele resten av dagen, gleder meg masse!

Ha en superduper dag, kooos deg!

Alt godt
mona

→ link til innlegg

Til deg som planlegger bryllup (eller bare vil drømme deg bort litt;)

Tenkte jeg skulle lage en liten inspirasjonspost til dere som holder på å planlegge bryllup, og alle oss andre drømmere;) Jeg sitter ofte og ser på bryllupsbloger o.l for å hente inspirasjon til min jobb som bryllupsfotograf og jeg tror jeg begynner å få en ide om hva som er verdt å titte innom for å få masse super god inspirasjon! Først av alt: jeg pin’er det jeg synes er mest inspirerende og vakkert, så følg meg gjerne på pinterest:)

Av norske bryllupsbloger er the norwegian weddingblog min absolutte favoritt. Her finner du masse super inspirasjon og mange vakre norske (og utenlandske) bryllup fra virkligheten – alltid gøy og se:) Fra det store utland er det bryllupsbloger som rock’n roll bride , style me pretty , green wedding shoes , ruffled blog og once wed som har masse fine bilder og DIY ideer til bryllupet.

19

Når det gjelder bryllupsfotografer (som jo da liksom er midt felt;) så er mitt tips: Titt masse rundt og finn en fotograf som passer deres stil, som dere liker bildene skikkelig, skikkelig, skikkelig godt! Da blir det veldig bra:) Jeg vet at mange tenker at det kanskje ikke er så viktig med en profesjonell fotograf til bryllupet, og at man kankje kan spare noen kroner i det ellers alt for sprengte budskjettet her;))) hihi! jeg ser den, men jaggu vet jeg at det desverre er det man angrer mest på…dere bruker mye tid og penge på å arrangere festen, og nyyyter dagen, men så har man kanskje ingen gode bilder og sitte og drømme seg tilbake til:) her er en fin fin liten artikkel om hvorfor det er så viktig med en bryllupsfotograf.

7

Så vil jeg gjerne vise deg mine favorit bryllupsfotografer, som ispirerer meg og som virkelig er utrolig dyktige på sitt felt: først av alt ELSKER jeg arbeidene til smallpigart photography, fulle av humor og liv! Erika Geremark‘s rolige pasteller er utrolig vakre og så liker jeg godt Jonas Peterson Photography og 2brides photography. Det finnes mange mange, mange flere flinke og inspirerende bryllupsfotografer, og ikke minst mange flinke norske fotografer (selv om jeg ser at vår svenske nabo ble litt overrepresentert her;))hihihi

7

Til slutt tenker jeg at de gøyeste bryllupene å fotografere er de som er personlige og hvor man rett og slett har gjort all planlegging og arrangering så godt på forhånd at man bare er seg selv og koooser seg uten å tenke på noe annet på den store dagen:)))

Lykke til med bryllupsplanlegging og drøm deg bort! Det gjør jeg hver eneste dag;))))

alt godt
mona

Bryllup

Når bør vi booke bryllupsfotografering?

Det er ikke så mange helger i løpet av sommer-sesongen og mange er tidlig ute med å bestille fotograf så  det er lurt å gjøre dette så fort man har funnet en fotograf som passer dere. Blir jo veldig glad hvis det er meg da:) Da kan dere bare kontakte meg her for å høre om jeg er ledig den aktuelle helgen, så sender jeg dere videre info. Priser og pakkeløsningene jeg tilbyr finner du her. Hvis du vil ha inspirasjon eller noen råd om hva det er lurt å tenke på når man velger bryllupsfotograf kan du se her:)

Hva innebærer halvdag og heldags fotografering?

Fordi jeg liker å jobbe med en fotografisk stil midt mellom dokumentar/kunst og portrett tilbyr jeg kun halv og heldags fotografering i høysesongen (dvs. fra 1 juni – 1 oktober) Ved å følge brudeparet i så mange timer får man dokumentert dagen på en spesiell måte og man får med alle de små detaljene og fine magiske øyeblikkene som ellers bare blir i minnet.

Halvdagsfotografering er ca 6 timers fotografering (vanligvis fra forberedelser – vielse – tid til å ta de “offesielle bildene” og til dere ankommer festen.)

Heldagsfotografering – er nettopp det: hele festen – fra forberedelser til langt utpå kvelden:) (ca. 10-12 timer)

Hvor lang tid bør vi sette av til fotografering av “de offisielle bryllupsbildene”?

Først av alt med “de offisielle bryllupsbildene” mener jeg de litt mer oppstilte bildene;)

Jeg fotograferer helst ikke disse før vielsen, av den enkle grunn at dere er litt nervøse og det synes i annsiktene deres. Og så er dere ikke gift ennå, og har ikke det der fantastiske: Vi gjorde det! Tenk at vi er gift smilet som skinner i bildene;)

Når det gjelder hvor lang tid dere burde sette av, er det selvfølgelig litt opp til dere, men jeg anbefaler fra 1,5 til 2 timer. (Jeg har jo bodd noen år i Afrika og er ikke så glad i stress..haha neida, men dagen går i ett for dere og det er godt å ha god tid så vi ikke jobber mot klokka;)

En annen ting som er verdt å tenke på er at lyset er finere jo senere på dagen vi fotograferer. Selv om det er heeelt fantastisk med strålende sol for festen er det ikke det letteste å fotografere i, men vanligvis legges denne fotograferingen etter vielsen.

 

Hvordan får vi bildene?

Dere får bildene levert i ferdig redigerte høyoppløslige digitale filer. (farger og sort/hvitt) Levert på USB stick. Bildene er deres, så dere kan fremkalle, lage takkekort og bruke dem på sosiale medier o.l. (Jeg blir selvfølgelig veldig glad om mitt navn tas med ved bruk på internett etc) Så vil jeg også veldig gjerne bruke noen av bildene på min egen webside (med mindre vi avtaler noe annet:)

Inkludert i prisen får dere også en fotobok av meg. (fotobøker av høy kvalitet som er laget på blurb)

Her kan dere se hva dere får;)

Bildene skal være ferdig 6-8 uker etter bryllup – men som regel tar det kortere tid (Jeg klarer nemlig aldri å vente med å begynne å redigere bildene. Jada, det har hendt at jeg har begynt allerede på natten etter at jeg har kommet hjem fra heldagsfotografering;))))

Møtes vi før bryllupet?

Fortell meg gjerne litt om bryllupsplanene deres allerede når dere booker fotografering. Ellers så møtes vi gjerne et par uker før bryllupet, prater litt om ideer, hva dere har sett for dere og ønsker dere. Så drar vi ut og ser på locations hvor vi kan ta bilder i nærheten av der dere har vielsen eller evt. festen.

 

 

Hva om det pøsregner da?

Ja, det kan jo skje;) Da er det best at vi har en back-up plan. Helst et litt fint sted inne med litt god plass og mye lys, eller ute under tak et sted.  Så lenge det bare duskregner litt klarer vi oss fint ute, men det kan være veldig lurt å gå til anskaffelse av en paraply som er såpass fin at den kan være med på bildene (altså: helst ikke rød Coka Cola paraply kanskje;) hihi

 

 

 

→ link til innlegg

bryllup i byen

Hvis du noen gang vil finne den du skal leve livet med, ja, da må du ALDRI gi opp! som Ulrika som bestemte seg for å gå på 30 dates, og på den tredevte traff Andreas! WOW, jeg elsker livet når det gjør sånt;) Dere er så fine sammen og jeg er så glad for at jeg fikk være med å feire med dere Ulrika og Andreas! Er jo ikke hver dag mona får seg en tur til storbyen heller og Stockholm er virkelig en vakker by! Ønsker dere masse masse kjærlighet og alt det beste i livet! HURRA HURRA HURRA!!!!!:)))))

→ link til innlegg

et eventyrbryllup

Første helga i august kjørte jeg oppover til Rauland for å fotografere Eli og Stian sitt fjell-bryllup. Hele veien opp regnet det som om himmelen hadde åpnet seg, tordna og lynte gjorde det også. Jeg satt å tenkte at jeg pleier jo å bestille litt overskyet vær til brylluper (for å få det beste lyset å fotografere i;) men denna gangen tenkte jeg; har du nok tatt litt vel kraftig i Mona!
Da jeg kom til Rauland hadde det sluttet og regne, men det var fortsatt grått og regntungt da vi gikk inn i lille Rauland kirke, men jeg sverger, i det Eli og Stian skulle opp til alteret brøyt solen frem og skinte inn gjennom vinduene i den lille kirken. Det er det jeg kaller magi:)
vel,vel, magi eller ei, Eli og Stian var så vakre, glade og rørte at den derre solstrålemagien var strengt tatt ikke nødvendig her;) hihi
Resten var helt fantastisk med feler, bunader, brudevals, fjell og sang, det må vel være det man kan kalle et eventyrbryllup!
Tusen takk for at jeg fikk fotografere dere Eli og Stian. Ønsker dere alt det beste og masse kjærlighet:)

→ link til innlegg

Christine and kristoffers summerwedding

Christine and kristoffer had a really beautiful wedding this summer, I was so luck to spend the day with them and to photograph their big day! They had a beautiful garden party, the sun was shining, everyone was so happy and Christine and Kristoffer where so much fun:)
I wish you all the best and lots and lots of love!

→ link til innlegg

sommerbryllup i sønnavind

Jeg kjenner bestemoren til Elise og da jeg skulle fotografere bryllupet til Elise og Finn tenkte jeg at om hun er like søt som sin bestemor så skal dette bli kjempe gøy! Og det ble det:) Elise og Finn var så vakre, alle smilte og var så glade! Måkene, latteren og  sommervinden suste rundt ørene våre, og det hele var så vakkert! Kjempe gøy å få være med dere på den store dagen deres Elise og Finn! Gratulerer så masse! ønsker dere alt det beste:)

→ link til innlegg

sommer,måker, fine folk og kjærlighet

Jeg fotograferte Siri og Tore sitt fantastiske sommerbryllup i stavern. Vielsen var ute ved havet og var utrolig vakker og rørende! Siri og Tore er så vakre og de har sånn en glede sammen! Det var kjempe inspirerende og gøy å få være med dem å feire den store dagen, og jeg var så glad da jeg kjørte hjemover:) Jeg hadde en ide om at jeg skulle ha med mest mulig av de fantastiske måkene som sirklet over oss i bildene, men jeg fikk ikke med en eneste måke! MEN da jeg kom hjem og så bildene, så jeg at Siri og Tore var så vakre at om jeg hadde hatt med tusenogen måke i bakgrunnen hadde ingen sett det;) For disse to strålte mer enn tusen måker;) Tusen takk for at jeg fikk være med dere på denne vakre dagen Siri og Tore! Gratulerer!

→ link til innlegg