MogOmona@monamoe.com
+47 932 36 482
Facebook

Blogginnlegg etter kategori

blank

En litt merkelig avgjørelse


Så har Fotograf monings begynt på en mastergrad, og det på en mastergrad jeg aldri i mitt liv hadde trodd jeg skulle gjøre, nemlig Diakoni.

Hæ! Diakon? Ække det sånn prestegreier det da? Har det tilta helt for deg nå da?”  – tja, tilta helt har vel ikke gjordt siden alt har gått på skeiva og i loop siden jeg bel født, hihi, men at dette er noe jeg aldri hadde trodd jeg skulle studere, det er helt sikkert. Men, om jeg skulle se for meg en stillingsannonse for akkurat det jeg har lyst til å jobbe med i livet tror jeg den ville sett omtrent sånn her ut:  jobben fokuserer på 4 hovedområder: NESTEKJÆRLIGHET, INKLUDERENDE FELLESKAP, VERN OM SKAPERVERKET OG KAMP FOR RETTFERDIGHET. (fra “den norske kirkes plan for diakoni) Wow, spot on! Jeg som syntes jeg var så heldig da jeg tok sykepleien at jeg fikk lov å lære om etikk, komunikasjon og empati, men så ble jeg så lei meg da jeg oppdaget at dette ikke sto øverst på lista for arbeidsoppgavene til en sykepleier ute i felten (der opplever jeg at det er mer effektivitet, økonomi og resultater som kommer først) så da blei jeg jo så innmari glad da jeg fant ut at det gikk an å ta en master som fokuserer på alt det jeg synes er viktig.

Jeg har jo lenge tenkt at grunnen til at vi i vårt samfunn i dag er så “ulykkelige” og på en konstant leting etter lykken, er at vi lever i et samfunn med litt manko på åndelige verdier. (hvor matrielle gjenstander og karriere har erstattet åndeligheten. Vi mangler lissom helt noe å tro på etter døden, og da tror jeg det blir ganske så vanskelig å forholde seg til livet..og det blir bare enda verre når man ikke heller skal snakke så mye om åndelige temaer og døden

In particular, the MMG has the task to carry out: vinciale of Diabetes in which they identified the patients withit gastro-esophageal. true story.

. Jeg tror ikke det er så sundt for oss.., en annen ting er at jeg også har tenkt at særlig unge mennesker er så triste fordi det er så mye fokus på prestasjon og så lite på MEDMENNESKLIGHET. Jeg tror vi trenger å føle oss nyttig for noen, å ha muligheten til å hjelpe noen, være stolte av å være gode mennesker. Å oppleve og få takknemlighet, ikke bare skulle være takknemlig for alt vi har og får hele tiden! Ikke et tall i en statestikk, på hva du kan prestere og om du er best.. Jeg tror egentlig vi må gjenninføre ordet GUD som noe godt. Eller kanskje vi bare kan kalle det universell kjærlighet hvis det er lettere..men vi må ihvertfall gi det plass i livet tror jeg!

Spesiellt godt liker jeg dette med VERN OM SKAPERVERKET, det synes jeg blir så spennende! Jeg går jo så mye rundt og tenker på at vi gjør noe grunnleggende feil når vi produserer kjøtt som salgsvare (ikke som mat) når grådigheten har tatt såpass over at vi ikke reagerer heller, men synes det er helt normalt å “masseprodusere” dyr…oi når det kommer til miljøvern og ta vare på jorda vår kjenner jeg det bobler i meg, så engasjert blir jeg!

RETTFERDIGHET – hå! der er det jo så man kunne begynne å grine bare man tenker på det! I en verden som oppleves som ekstremt urettferdig, gleder jeg meg til å ta fatt på dette temaet! Og i vår tid med flyktningene så nære kan man jo virkelig begynne å tenke at noe av det viktigste for våre lokalsamfunn er å jobbe med INKLUDERENDE FELLESSKAP. så her tror jeg jaggu fotograf monings skal få litt av hvert av viktige saker å tenke på:)

jaja, så blir fotograf monings sånn “prestegreie”. Jeg skal innrømme at jeg også synes det var litt rart i begynnelsen, men nå har jeg vært 3 dager på skolen og skjønner at jeg er på rett plass til rett tid <3 og det er en ære og en gave og jeg gleder meg bare såååå veldig til å ta fatt på denne reisen! Om dere har lyst til å høre om hva jeg lærer på detta studiet, så deler jeg mer enn gjerne her på bloggen innimellom åsså! Først ut er faget: “Kriser i et diakonalt og sjelesørgerisk perspektiv” Herrejemini, høres ikke det spennende ut!!!

Jaja, så det er litt av det som skjer i mitt liv om dagen. Jeg er jeg jo selvsagt fortsatt fotograf monings og skal jobbe som fotograf ved siden av studiene (som bare er på deltid;) så jeg kommer fortsatt til å peppre dere med bilder i tide og utide! hihi

Ha en fantastisk fin søndag <3
Kjempeklem fra meg

8 Responses to En litt merkelig avgjørelse

 1. Kristian 21.08.2016 at 12:55 #

  Du er så himla kul, Monings.

  • mona 22.08.2016 at 04:29 #

   Ditto Bålsrød :)

 2. Line 21.08.2016 at 14:46 #

  Du er så gjennomført, tvers i igjennom god, Mona! :)

  • mona 22.08.2016 at 04:30 #

   Takk gode Line, det er da jaggu meg du også! Gleder meg til høstdagene kommer nå og vi kan ta ei suppe på verket i ny og ne;) klem

 3. Marit Olsen 22.08.2016 at 06:39 #

  Så deilig å finne ut av hva man vil med livet. Lykke til videre!!

  • mona 26.08.2016 at 05:41 #

   Tusen takk Marit <3

 4. Margrete Lid 23.08.2016 at 09:16 #

  Lykke til Mona !

  • mona 26.08.2016 at 05:42 #

   Tusen takk Margrete <3

Leave a Reply