MogOmona@monamoe.com
+47 932 36 482
Facebook

Blogginnlegg etter kategori

blank

Tropenatt

Sårkant

 

Tropenatt i årringene

sårkant etter baugen

ei strime

fortid

krusning for krusning

som om

det var i går

og du var røde kors

med bandasje og

betennelsesdempende kyss

 

men ikke lenger

 

og muskelsterk ror jeg nå

stille

over vannskorpa

over netthinna

over tid og almanakk

sirkel for sirkel

ledd for ledd

hvert åretak

– en tåre

Dikt av Marte Østmoe

Foto og styling av Dagdrømmerne/ Barbro Titlestad og Mona Moe Machava/
Dikt av Marte Østmoe
blomster av flowers by mari
modeller: Helene og Hege Skuggedal

 

 

→ link til innlegg

Familiefotografering på stranda

I sommer har jeg hatt så utrolig mange kjempe koselige familiefotograferinger. Jeg har sagt opp studioet mitt i Larvik , så nå har jeg tenkt å ha masse gøyale familiefotograferinger ute utover høsten. (Jeg har fortsatt mitt lille “hjemmestudio” -det lille skogsstudioet ved Helgeroa og skal bygge et dagslysstudio der snart – det blir spennende!) Men altså: i mellomtiden har jeg bare lyst til å være ute å leke og fotografere og ha det gøy! Jeg synes absolutt at det blir de fineste familiebildene. Dessuten har vi så morro både store og små!

Denne herlige gjengen her sto ikke akkurat stille så da fikk fotograf monings springi fra seg litt og kom hjem med sand i håret og skjell i lommene;) Da er ikke dagene på jobb så halvgærne!
Ha en superduper dag i regnet.

Klem fra meg.

 

→ link til innlegg

Midtsommersnatta

Lyset

– et viskelær i

lupinnatta

lindrende, duggtårer

og timotei

 

der sitter du

venter du

silkematt, salig

tygger på en tanke

tygger kvae

tygger strå

tenker at meningen, ja, meningen

med alt dette

klorofyllfuktige

neonklare

såpeglatte

meningen

er ikke å fatte

 

så lyst

Dikt av Marte Østmoe

Foto og styling av Dagdrømmerne Barbro Titlestad og Mona Moe Machava
Dikt av Marte Østmoe
blomster av flowers by mari
modeller: Myndin Spildo og Nicolai Titlestad

 

→ link til innlegg

Vakkert vårbryllup i Oslo

En skikkelig fin lørdagsmorgen i mai satte monings seg i toyota’n for å dure inn til Storbyen for å fotografere bryllupet til min gamle nabo Simen og hans Janne. (her på landet kaller vi jo de som bor et par km unna også for naboer da vettu;) Jeg kunne ikke la være å tenke på den gangen Simen og jeg skulle kjøre ponny og slede for å være nisser i barnehagen i Helgeroa. Jeg tenker vi var rundt 12 år gamle og min gamle ponny var god og sta, så da vi kom til svingen opp til barnehagen nekta hun og svinge – vi fikk oss en god latter der vi susa avgårde i nisseklær og måte ta runda om Nevlunghavn. Da vi endelig ankom barnehagen, litt for seint og med sjegg og luer på halv tolv så vi nok ut som vi hadde kommet rett fra nordpolen faktisk! Jeg tror alle barna trodde at her hadde de med ekte nisser og gjøre. Helt til de serverte oss risengrynsgrøt og nisse monings (som absolutt ikke liker grøt) måtte grine på nesa. Da pekte og ropte en av barna: “det der er ikke en ekte nisse for hun liker ikke grøt!” Hahaha! Vel nok om den gangen vi ødela jula for omlag 50 barn og tilbake til den vakre maidagen på vei til hovedstaden og et helt fantastisk eventyrbryllup!

Da jeg kom inn døra for å være med Janne og døtrene på forberedelsene var det en herlig jente gjeng som møtte meg og her lekte minstejenta med ponnyer på gulvet gitt! Videre gikk turen til vakre Asker kirke og så middag og fest på skøyen hovedgård. Janne og Simen hadde lagt opp til en skikkelig fin fest, med god mat, herlige folk, og utrolig stemning. Fotograf monings kosa seg nesten gløgg ihjel og det var så vidt rokkefoten orka å gå de få skritta ned til bilen på slutten av kvelden. Jeg satt vel der i bilen og nynna tenker jeg, for plutselig ville ikke GPS dama i bilen min (akkurat som min gamle ponny) kjøre riktig vei , nei så da var det akkurat som i gamle dager da: bare å ta ei ekstra runde før en dura hjem:)

Tusen takk for en helt fantastisk dag med dere Janne og Simen. Ønsker dere alt det beste i hele vide verden!
Klem fra meg

 

 

→ link til innlegg

Easter

Goood påske til deg! Her har vi i DagDrømmerne laget en skikkelig gul påske-bloggpost til deg <3 Nå er det bare å slappe av og nyte påske, krim, snø og familie og kanskje litt ro;) Jeg kjenner at jeg gleder meg så innmari til å sitte i solveggen med en kopp kaffe og nybakte kanelsnurrer (jeg er mer på kalensnurrer’n enn kvikklunch på påsketur jeg altså;) Åsså gleder jeg meg så innmari til å være sammen med miniassistenten helt uten hverdagens kjas og mas;) I fjor dro jeg på med en lang historie om hvordan jeg møtte en snørrete påskehare på en skitur, så her i huset er det ingen tvil om at påskeharen finnes lenger..hihi, lurer på hva jeg skal finne på for no skrønerhistorier i år;)

Stor god påskeklem til deg fra fotograf monings

 

Foto og Concept: DagDrømmerne
MUA: kotryna bauzyte 
Model: Tine / Ambition models
Roser: Ra gartneri
Styling assistants: Karoline Løvall and Olaf Moe Machava

 

 

→ link til innlegg

Et fantastisk herlig låvebryllup!

Det var en skikkelig herlig fredag ettermiddag da fotograf monings med mini-assistent satte seg i toyotaen for å dra å møte Linda og Tony som skulle gifte seg dagen etter. (vanligvis legger jeg planleggingsmøtene så nært opp til bryllupet som mulig, men det pleier ikke å bli så nærme som dagen før;) Da vi skulle til å hoppe i bilen tikka det inn en tekstmelding fra det kommende brudeparet: «vil dere spise pizza med oss, vi har hele familien her og hjelper til å gjør klart til bryllup» – Noe så trivelig!! Fotograf monings og mini-assistenten ble dermed med på langbord i hagen til utpå kvelden dagen før bryllupet med hele familien, kattunger, hunder og valper og så utrolig god stemning! Så da var det bare å glede seg til bryllup dagen etter – standarden var satt!
For et bryllup! Linda og Tony hadde gjordt klart til bryllup på låven ute på Verdens Ende, med masse gamle møbler fra Finn.no, lyslenker og blomster fra hagen. Linda var til og med ute å plukket nesten alle blomstene til sin bukett på morgenen! Brudens far sto for all maten og brudeparet med sin varme og store hjerter sørget for at alle koste seg gløgg! Sånn skal det jaggu gjørras!
Fotograf monings hadde sitti så mye foran data’n og redigert bilder i sommer at jeg slet så innmari med øyne som rant over av tårer (det gjør de uansett altså – lettrørt som fy!) Men da jeg prikket presten på ryggen før vielsen for å spørre om vi kunne ta et «rockebilde», titta han littebittegranne rart på meg, da tårene mine allerede hadde begynt å renne kan du si;) haha! Så denne dagen var det en snublende fotograf monings, kalvbeint og vimsete og i tillegg så jeg alt gjennom en tåke av tårer..hihi men bilder ble det og latter og glede og sol og masse masse kjærlighet!!! En helt fantastisk dag med andre ord <3

 

 

 

 

 

 

 

→ link til innlegg

En utrolig koselig fotostund i skogen

Jeg har blitt mer og mer glad i familiefotografering ute. Det kan være både sommer og vinter, jeg elsker de små øyeblikkene som oppstår og som bærer så mye kjærlighet i seg. Disse to her var på fotografering i det lille skogsstudioet i sommer, helt nydelige mennesker og jeg synes det ble så vakre bilder. Det er slike stunder som er så berikende og som gjør jobben som fotograf så takknemlig og givende. Når jeg føler at jeg klarer å forevige noe av det vakre, noe av kjærligheten i verden, det er da jeg føler at jeg gjør noe meningsfylt. En annen ting som er så fint med denne typen familiefotografering er at barna ELSKER det! De får en hel time til å leke sammen med foreldrene, de får en time med full fokus og glede og de pleier å synes det er utrolig gøy! På den måten blir ikke familiefotograferingen noe man gjør bare for å få et fint bilde på veggen, men også en skikkelig koselig stund sammen som gir gode minner for fremtiden <3

Ha en fantastisk fin dag.
klem fra meg

 

→ link til innlegg