MogOmona@monamoe.com
+47 932 36 482
Facebook

Blogginnlegg etter kategori

blank

Linda og Ole Kristian

Tenk i dag er det lørdag og monings skal ikke i bryllup! Sesongen er over for i år og det er ganske så rart å våkne en lørdagsmorgen, og sette over den putrende kaffen og ikke sette kamerabatterier til lading og lade meg selv opp til bryllup;) Så nå har jeg tenkt å dele litt brylluper med deg fremmover istedet, for man får jo så lyst til å dele alle disse herlige dagene med kjærlighet og glede! Jeg har både brylluper fra i fjor og i år som jeg vil blogge så det er bare å følge med! Først ut denne høsten er skjønneste Linda og Ole Kristian.
Det var en lørdag tidlig i sommer, det regnet litt lett fra morgenen av, men vi fikk oppholds utover dagen så da var været helt, helt perfekt for fotograf monings (som kun tenker på seg sjæl og bildene når det kommer til været;) hihi! Linda og Ole Krisitan hadde valgt og gjøre mye selv og ha masse god mat og drikke og ikke minst mange gode venner på festen! Det var sånn god varm stemning og monings fikk seg et herlig måltid i utrolig godt selskap. Det er sånne dager man deler med skjønne mennesker som varmer i hjertet og som man seint glemmer!
Ønsker deg en skikkelig fin lørdag i høstværet. (Jeg eeeeelsker den høsten, med stearinlys på bordet og kaffelukt i hele huset nyter jeg jeg at vinden rusker litt i løvet utenfor!)
God klem fra meg

→ link til innlegg

Ettårsfotografering i det lille skogsstudioet

Goood fredag fra meg i det lille skogsstudioet. Her har jeg fått en rykende varm kopp kaffe ved siden av meg og endelig satt av en liten time til å lage en bloggpost før jeg skal sette meg i toyotaen og suse over fjellet for bryllup i Lom i helga (altså, Lom det er litt sånn Norges svar på Afrika for meg – nesten så jeg føler meg litt hjemme der oppi fjellheimen der hvor alt går litt saktere enn her nede på sletta…) MEN ellers så har jeg så utrolig mange barne og familiefotograferinger ute i skogen hos meg. Det er bare helt utrolig koselig å få besøk av små og store som jeg får lov til å være sammen med og fange små øyeblikk av kjærlighet i tiden. Jeg har tenkt på mange ganger: at når man snakker om foto, så snakker man om å fange lyset som treffer et ansikt, men jeg tror det handler like mye om å prøve å fange det lyset som stråler ut av et ansikt (altså, uten å høre helt religiøs ut;) hihi! Denne fantastisk skjønne gjengen var hos meg for noen uker siden og det var en skikkelig koselig stund hvor vi fanga masse fine øyeblikk og kosa oss i skogen.
Hvis du vil se mer om familiefotografering i det lille skogsstudioet hos meg finner du priser og info i denne brosjyren her .

Ha en fantastisk fin helg og kos deg masse!
God klem fra monings

→ link til innlegg

Tropenatt

Sårkant

 

Tropenatt i årringene

sårkant etter baugen

ei strime

fortid

krusning for krusning

som om

det var i går

og du var røde kors

med bandasje og

betennelsesdempende kyss

 

men ikke lenger

 

og muskelsterk ror jeg nå

stille

over vannskorpa

over netthinna

over tid og almanakk

sirkel for sirkel

ledd for ledd

hvert åretak

– en tåre

Dikt av Marte Østmoe

Foto og styling av Dagdrømmerne/ Barbro Titlestad og Mona Moe Machava/
Dikt av Marte Østmoe
blomster av flowers by mari
modeller: Helene og Hege Skuggedal

 

 

→ link til innlegg

Familiefotografering på stranda

I sommer har jeg hatt så utrolig mange kjempe koselige familiefotograferinger. Jeg har sagt opp studioet mitt i Larvik , så nå har jeg tenkt å ha masse gøyale familiefotograferinger ute utover høsten. (Jeg har fortsatt mitt lille “hjemmestudio” -det lille skogsstudioet ved Helgeroa og skal bygge et dagslysstudio der snart – det blir spennende!) Men altså: i mellomtiden har jeg bare lyst til å være ute å leke og fotografere og ha det gøy! Jeg synes absolutt at det blir de fineste familiebildene. Dessuten har vi så morro både store og små!

Denne herlige gjengen her sto ikke akkurat stille så da fikk fotograf monings springi fra seg litt og kom hjem med sand i håret og skjell i lommene;) Da er ikke dagene på jobb så halvgærne!
Ha en superduper dag i regnet.

Klem fra meg.

 

→ link til innlegg

Midtsommersnatta

Lyset

– et viskelær i

lupinnatta

lindrende, duggtårer

og timotei

 

der sitter du

venter du

silkematt, salig

tygger på en tanke

tygger kvae

tygger strå

tenker at meningen, ja, meningen

med alt dette

klorofyllfuktige

neonklare

såpeglatte

meningen

er ikke å fatte

 

så lyst

Dikt av Marte Østmoe

Foto og styling av Dagdrømmerne Barbro Titlestad og Mona Moe Machava
Dikt av Marte Østmoe
blomster av flowers by mari
modeller: Myndin Spildo og Nicolai Titlestad

 

→ link til innlegg

Vakkert vårbryllup i Oslo

En skikkelig fin lørdagsmorgen i mai satte monings seg i toyota’n for å dure inn til Storbyen for å fotografere bryllupet til min gamle nabo Simen og hans Janne. (her på landet kaller vi jo de som bor et par km unna også for naboer da vettu;) Jeg kunne ikke la være å tenke på den gangen Simen og jeg skulle kjøre ponny og slede for å være nisser i barnehagen i Helgeroa. Jeg tenker vi var rundt 12 år gamle og min gamle ponny var god og sta, så da vi kom til svingen opp til barnehagen nekta hun og svinge – vi fikk oss en god latter der vi susa avgårde i nisseklær og måte ta runda om Nevlunghavn. Da vi endelig ankom barnehagen, litt for seint og med sjegg og luer på halv tolv så vi nok ut som vi hadde kommet rett fra nordpolen faktisk! Jeg tror alle barna trodde at her hadde de med ekte nisser og gjøre. Helt til de serverte oss risengrynsgrøt og nisse monings (som absolutt ikke liker grøt) måtte grine på nesa. Da pekte og ropte en av barna: “det der er ikke en ekte nisse for hun liker ikke grøt!” Hahaha! Vel nok om den gangen vi ødela jula for omlag 50 barn og tilbake til den vakre maidagen på vei til hovedstaden og et helt fantastisk eventyrbryllup!

Da jeg kom inn døra for å være med Janne og døtrene på forberedelsene var det en herlig jente gjeng som møtte meg og her lekte minstejenta med ponnyer på gulvet gitt! Videre gikk turen til vakre Asker kirke og så middag og fest på skøyen hovedgård. Janne og Simen hadde lagt opp til en skikkelig fin fest, med god mat, herlige folk, og utrolig stemning. Fotograf monings kosa seg nesten gløgg ihjel og det var så vidt rokkefoten orka å gå de få skritta ned til bilen på slutten av kvelden. Jeg satt vel der i bilen og nynna tenker jeg, for plutselig ville ikke GPS dama i bilen min (akkurat som min gamle ponny) kjøre riktig vei , nei så da var det akkurat som i gamle dager da: bare å ta ei ekstra runde før en dura hjem:)

Tusen takk for en helt fantastisk dag med dere Janne og Simen. Ønsker dere alt det beste i hele vide verden!
Klem fra meg

 

 

→ link til innlegg

Easter

Goood påske til deg! Her har vi i DagDrømmerne laget en skikkelig gul påske-bloggpost til deg <3 Nå er det bare å slappe av og nyte påske, krim, snø og familie og kanskje litt ro;) Jeg kjenner at jeg gleder meg så innmari til å sitte i solveggen med en kopp kaffe og nybakte kanelsnurrer (jeg er mer på kalensnurrer’n enn kvikklunch på påsketur jeg altså;) Åsså gleder jeg meg så innmari til å være sammen med miniassistenten helt uten hverdagens kjas og mas;) I fjor dro jeg på med en lang historie om hvordan jeg møtte en snørrete påskehare på en skitur, så her i huset er det ingen tvil om at påskeharen finnes lenger..hihi, lurer på hva jeg skal finne på for no skrønerhistorier i år;)

Stor god påskeklem til deg fra fotograf monings

 

Foto og Concept: DagDrømmerne
MUA: kotryna bauzyte 
Model: Tine / Ambition models
Roser: Ra gartneri
Styling assistants: Karoline Løvall and Olaf Moe Machava

 

 

→ link til innlegg